Harsen

Ieder mens heeft haren op zijn lichaam. Helaas hebben veel mensen last van haargroei op plekken waar hij of zij dat liever niet hebben. Sommige mensen hebben enkel donshaartjes, anderen hebben last van dikkere en donkere haren. Wilt u graag (overtollig) lichaamshaar laten verwijderen door middel van hars? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Harsen is het verwijderen van overtollig of ongewenste haargroei op zowel het gezicht als lichaam. De haren worden met de haarwortel verwijdert. Hierdoor blijven de haren langer weg in tegenstelling tot scheren of gebruik van ontharing crèmes.

Harsen is een tijdelijke manier van ontharen, gemiddeld duurt het 3 tot 6 weken voordat de eerste haartjes weer terug komen. Wilt u dat uw ongewenste haren echt definitief weg blijven? Dan kunt u uw haren ook definitief weg laseren door middel van onze VPL laser.

Tijdens het harsen wordt gebruik gemaakt van verwarmde hars. Er bestaan twee soorten hars: harde (filmhars) en zachte hars. Zachte hars wordt verwijderd met een katoenen strips en wordt voornamelijk gebruikt voor grotere lichaamsdelen zoals de benen, rug en armen. Harde hars wordt zelf hard en wordt verwijderd zonder een katoenen strip. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een houten spatel. Harde hars wordt voornamelijk gebruikt bij het harsen van het gelaat, oksels en bikinilijn.

U komt niet in aanmerking voor een hars behandeling als u last heeft van trombosebenen, aderontstekingen, open benen, eczeem op het te behandelende gebied of spataderen. De huidtherapeut bespreekt dit tijdens het consult.

Wij bieden de volgende harsbehandelingen aan:
– gelaat
– oksels
– bikinilijn
– rug
– onderbenen en/of bovenbenen
– armen

 

De eerste keren harsen kan gevoelig zijn. Na een aantal keren harsen wordt dit gevoel minder. Na het harsen brengen we een verzorgende crème of lotion aan op het behandelde lichaamsdeel. De eerste uren na het harsen kan uw huid wat geïrriteerd en rood zijn, maar dit trekt binnen 24 uur weer weg.

Harsen is een veilige behandeling. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op een van de bestanddelen van het hars.

Tijdens het harsen van het gelaat, bikinilijn of oksels wordt gebruik gemaakt van het merk Cool Flexx hars. Dit is een hars met een extreem laag smeltpunt. Door de lage werktemperatuur en de speciale samenstelling is deze hars geschikt voor de meest gevoelige huiden, zonder hevige irritatie te geven. Verder is de hars vrij van collophonium en parfum.

Na het harsen kan uw huid wat geïrriteerd en rood zijn. Probeer na het harsen niet te krabben of hard over de huid te wrijven. De haarfollikels staan na het harsen nog open en de bloedtoevoer is nog verhoogd, hierdoor kan sneller een geïrriteerde huid met jeuk ontstaan.

Vermijd te strakke kleding op de huid die geharst is om ingegroeide haren te verkomen.

Vermijd tot 48 uur na het harsen: chloorwater, UV-straling, zonnebank, te heet water, sauna en andere warmte/hitte behandelingen.

Gebruik tot 24 uur na het harsen geen producten die zuren bevatten zoals glycolzuur (AHA) of salicylzuur (BHA)

Overzicht beautybehandelingen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!