Folliculitis

FolliculitisFolliculitis

Heeft u last van kleine rode bultje met puskopjes die jeuken? Zitten de bultjes rond de haarzakjes en huidporiën? Dan heeft u waarschijnlijk last van ontstoken haarzakjes, ook wel folliculitis genoemd. Veel mensen hebben weleens folliculitis in een milde vorm, maar wanneer het steeds terugkomt of heel uitgebreid is, dan wilt u er waarschijnlijk graag vanaf. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Folliculitis is een ontsteking van de haarzakjes. Folliculitis kenmerkt zich door kleine rode bultjes, met veel kleine puskopjes, die zich bevinden rond de haarzakjes en huidporiën. Het wordt ook wel “haarwortel-ontsteking” genoemd. Folliculitis kan overal op het lichaam voorkomen waar haren zitten, inclusief het hoofd. De voorkeursplaats is de romp (rug) en de benen. Op de benen ontstaan ze vaak door schuren van strakke kleding. Folliculitis komt veel voor, op alle leeftijden, zowel bij vrouwen als mannen.

Folliculitis kan veroorzaakt worden door gisten of bacteriën. De gisten of bacteriën die op je huid leven dringen dan het haarzakje binnen waardoor een infectie ontstaat. Meestal is de huidbacterie staphylococcus aureus (stafylokokken) hier verantwoordelijk voor. Deze bacterie kan ook een diepe en ernstige infectie van het haarzakje veroorzaken. Hierdoor kan een steenpuist of furunkel ontstaan. Folliculitis wordt meestal uitgelokt door irritatie van de huid door bijvoorbeeld scheren of door schurende kleding (strakke broek). Het is mogelijk om de bacterie ergens op te lopen, zoals in een whirlpool of een warm bad. Het is niet mogelijk om zelf andere mensen te besmetten. Ook vette zalven die de opening van het haarzakje verstoppen kunnen folliculitis veroorzaken.

Heeft u last van folliculitis en wilt u dit laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor folliculitis:
– Dieptereiniging
VPL laserontharing
Elektrisch epileren
Milde peelings

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige huidaandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!