Spataderen

SpataderenSpataderen

Heeft u zichtbare blauwe, verdikte en/of voelbare kronkelige bloedvaatjes op uw benen? Doet u het liefste geen, korte broek, rokje of jurkje aan omdat u de bloedvaatjes niet wilt tonen aan de buitenwereld? Spataderen zijn verwijde aderen die vooral in de benen voorkomen. Spataderen kunnen klachten geven, maar vaak worden ze als cosmetisch storend ervaren. Gelukkig zijn spataderen te behandelen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Spataderen zijn uitgezette en meestal gekronkelde aderen aan de benen die uitgerekt of verzwakt zijn. Het kunnen hele kleine bloedvaatjes zijn of grotere opgezwollen vaten. De medische term voor spataderen is “varices”. Ongeveer een kwart van de volwassen bevolking heeft één of meerdere spataderen. Bij vrouwen komen spataderen twee- tot driemaal vaker voor. Meestal geven spataderen geen klachten, maar als ze klachten geven dan uit zich dat in de vorm van een moe, loom en zwaar gevoel in de benen. Soms ook trillingen in de benen of nachtelijke kuitkrampen.

Aders vervoeren het bloed naar het hart toe en bevatten kleppen die voorkomen dat het bloed terugstroomt. Spataderen ontstaan meestal doordat de kleppen in de aderen niet meer goed sluiten. Hierdoor stroomt het bloed niet goed terug naar het hart, hoopt zich op in de aderen en gaan uitzetten. Spataderen kunnen ook ontstaan door veranderingen in de binnenwand van de aders. Deze spataders worden primaire spataders genoemd. Het kan ook voorkomen dat de kleppen kapot gaan door een doorgemaakte trombose. Dan worden het secundaire spataders genoemd.

Riscofactoren voor het ontstaan van spataderen:
– Spataderen zijn erfelijk
– Overgewicht
– Tijdens de zwangerschap
– Staand beroep
– Trombose afwijking van de aderen

heeft u spataderen en wilt u deze graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de spataderen en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor beenvaatjes:
– sclerocompressietherapie
– Echogeleide sclerocompressietherapie

De behandelingen van spataderen worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

 

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige huidaandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!