Acne comedonica

Acne comedonicaAcne comedonica

Last van bultjes, maar niet van puistjes? Acne comedonica is een vorm van acne waarbij er voornamelijk mee-eters (comedonen) aanwezig zijn. Ondanks dat er meestal geen ontstekingen aanwezig zijn kan deze vorm van acne zeer hardnekkig zijn en onzuiver ogen wat cosmetisch als storend ervaren kan worden. Gelukkig zijn comedonen gemakkelijk te verwijderen. Dit is daarentegen alleen effectief als er ook iets gedaan wordt aan het voorkomen van de comedonen en het ontstaan van nieuwe comedonen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Bij acne comedonica zijn er twee soorten mee-eters aanwezig, namelijk open en gesloten mee-eters (comedonen). Open comedonen worden ook wel blackheads genoemd en zijn donker/bruin van kleur. Deze donkere kleur wordt veroorzaakt door pigment (melanine) wat in de blackhead zit. Whiteheads zijn de gesloten comedonen en zijn wit tot lichtgeel van kleur. Deze zijn wat moeilijker te zien, maar als je de huid straktrekt dan zie je vaak kleine witte/lichtgele bultjes tevoorschijn komen. Acne comedonica komt vooral voor in het gezicht, op de borst, rug en schouders.

Verschillende oorzaken zijn van invloed op het ontstaan van acne comedonica. De belangrijkste oorzaak is een verhoging van de talgproductie. Een verhoogde talgproductie komt meestal door een verhoging van het mannelijke hormoon testosteron. Dit hormoon produceert meer talg tijdens de puberteit, maar kan ook tijdens hormoonschommelingen ontstaan. Een andere oorzaak is een verdikte hoornlaag wat ontstaat door een opeenhoping van dode huidcellen. Hierdoor raakt de uitgang van de talgklier verstopt. Het gevolg hiervan is dat talg zich ophoopt onder de dode huidcellen en dan ontstaan er bultjes die we mee-eters of comedonen noemen.

Er bestaat geen standaard behandeling voor acne comedonica. De behandeling hangt af van de ernst, de klachten, de leeftijd en het geslacht. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik. Met als doel: het onder controle krijgen van de acne comedonica en het aanpakken van de eventuele ontstane vlekjes en littekens.

Wij bieden de volgende behandelingen voor acne comedonica:
Peelings
Dieptereiniging
VPL laser
Medisch led licht therapie
Microneedling

Wij bieden verschillende soorten peelings aan om acne comedonica op een gecontroleerde manier te verbeteren. Door peelings toe te passen worden de dode huidcellen verwijderd waardoor talg beter naar boven kan komen en geen verstoppingen onder de huid veroorzaakt. Microneedling met de Skinpen is een efficiënte aanpak om een huid met huidverkleuren en acné littekens te verminderen. Verder kan acne op een effectieve manier worden behandeld met de VPL laser en Medisch led licht therapie. Door de golflengte van 415 nm wordt de bacterie die acne kan veroorzaken (propionibacterium acnes) vernietigd. Deze behandelingen worden vaak gecombineerd met elkaar om het beste resultaat te bereiken.

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!