Volumeverlies

VolumeverliesVolumeverlies

Een jong gezicht heeft van nature meer stevigheid en volume in de huid. Naarmate we ouder worden ontkomen we er helaas niet aan, het gezichtsvolume begint af te nemen. Volumeverlies kan bijvoorbeeld optreden rond de mond, bij de kaaklijn, rond de ogen en bij de jukbeenderen. Volumeverlies maakt dat uw gezicht er vermoeider uit gaat zien. Gelukkig is er iets aan te doen! Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Bij volumeverlies verandert de structuur en de vorm van je gezicht. Wanneer u jong bent is uw huid nog stevig en vol. Dit wordt voor een groot deel bepaald door de omvang en de plaats van de vetkussentjes in uw huid. Wanneer u ouder wordt veranderen deze vetkussentjes ook van omvang en zakken ze een beetje in uw gezicht. Hierdoor gaat u voornamelijk volumeverlies zien rond uw mond, bij uw kaaklijn, rond uw ogen en bij uw jukbeenderen

Naarmate we ouder worden (vanaf 25e levensjaar) wordt de huid dunner en minder strak. Dit komt doordat de celactiviteit van de fibroblasten in de huid afneemt waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt verminderd. Ook worden de vetkussentjes in het gezicht kleiner en de huid verliest gedurende de jaren steeds meer vetweefsel en vocht. Hierdoor treedt er volumeverlies op. De manier waarop we ouder worden, is deels genetisch bepaald. Hier heeft u helaas geen invloed op. Toch zijn er een aantal factoren die huidverslapping versnellen waar u wel invloed op heeft:

  • Uv-straling: UV straling kan leiden tot verminderde aanmaak van collageen, waardoor de huid minder stevig wordt en er volumeverlies optreedt. U kunt het verouderingsproces vertragen door 365 dagen per jaar een crème te smeren met een zonnebrandfactor (SPF) erin.
  • Roken: Roken maakt de huid dunner en minder goed doorbloed. Ook wordt door roken het collageen en elastine in de huid aangetast, waardoor deze minder elastisch wordt.
  • Weersomstandigheden: Weerveranderingen, zoals de zon, wind, droge lucht en koude kunnen de conditie van je huid beïnvloeden en kunnen een rol spelen bij de verouderingsverschijnselen van uw huid.
  • Stress: Wanneer iemand stress ervaart zorgt cortisol ervoor dat de collagene en elastine vezels in de huid worden beschadigd.

Begint u volumeverlies te zien rondom uw mond, bij uw kaaklijn, rond uw ogen of bij uw jukbeenderen en wilt u dit graag laten behandelen? Lees dan verder en neem gerust contact op. Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor volumeverlies:
Filler injectables (Teosval, Juvederm)
Bindweefselmassage
Skinboosters (U225 skininjector)

Tijdens de behandeling van fillers wordt u behandeld door een KNMG erkend cosmetisch arts en er wordt gebruik gemaakt van van Teosval en Juvederm.

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidveroudering

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!