Aardbeienneus

Een aardbeienneus, ook wel rhinophyma genoemd, wordt beschouwd als een eindstadium van rosacea. Bij een aardbeienneus is de neus verdikt, er zijn mee-eters te zien en rode bloedvaatjes. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een aardbeienneus is een vorm van rosacea. Bij rosacea zijn er bultjes, puistjes en rode bloedvaatjes te zien. Dit kan verergeren door temperatuurschommelingen, zonlicht, gekruid eten en hete dranken. Soms kan er bij rosacea een onregelmatige verdikking van de huid van de neus ontstaan. Dit wordt een aardbeienneus genoemd of rhinophyma genoemd. Het lijkt op wat in de volksmond wel ‘een drankneus’ heet. Het heeft alleen niets te maken met drankgebruik.

Een aardbeienneus ontstaat door verstopping van enkele kleine donshaartjes in de uitvoergang van een talgklier. Hierbij onstaat er een groei van bindweefsel en talgklieren in de huid. Hierdoor wordt de huid dikker en hobbelig. Meestal ontstaat een aardbeienneus op de neusvleugel en neuspunt. De verdikking ontstaat geleidelijk en de klachten nemen in de loop van de jaren toe. Het wordt vaker gezien bij oudere volwassenen. Mogelijk speelt zonblootstelling een rol en het kan soms lijken op mee-eters die bij acne worden gezien.

Heeft u een aardbeienneus en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een aarbeienneus:
– 
Diepereiniging
Medisch led licht therapie
Peelings

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige huidaandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!