Rimpels

Rimpels

Merkt u dat er fronslijnen beginnen te ontstaan? Of stoort u zich aan de kraaienpootjes naast uw ogen? Huidveroudering is een natuurlijk proces en het ontstaan van rimpels hoort hier (helaas) bij. Vanaf ons 25e levensjaar neemt het bindweefsel en elastine in de huid af. Het gevolg hiervan is dat je huid gaat verslappen en er fijne lijntjes en/of rimpels kunnen ontstaan. Opvallende rimpels kunnen als snel als cosmetisch storend worden ervaren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel als je huid veroudert. Het wordt omschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Er bestaan allerlei benamingen voor huidrimpels. Zo wordt er gesproken over lijntjes, plooien, vouwen of groeven.

Er bestaan twee verschillende soorten rimpels:

  1. Dynamische rimpels: zijn rimpels die alleen zichtbaar zijn tijdens mimische bewegingen van delen van het gezicht. Voorbeelden zijn de fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijnen. Dynamische rimpels kunnen al op jonge leeftijd (tijdens puberteit) zichtbaar zijn. Ze zijn niet altijd storend voor de persoon zelf.
  2. Statische rimpels: worden in de loop der tijd gevormd door volumeverlies (afname collageen en elastine) en verslapping van de huid. Deze rimpels zijn ook zichtbaar wanneer de spieren van het gezicht niet aangespannen worden. Voorbeeld: neuslippenplooi.

Naarmate we ouder worden (vanaf 25e levensjaar) wordt de huid dunner en minder strak. Dit komt doordat de celactiviteit van de fibroblasten in de huid afneemt waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt verminderd. De manier waarop we ouder worden, is deels genetisch bepaald. Deze intrinsieke veroudering zorgt samen met extrinsieke veroudering (omgevings- en levensstijlfactoren) voor de vertraging van belangrijke processen en functies in de lagen van de huid. Een aantal extrinsieke factoren die rimpelvorming versterken: UV-straling, alcohol, stress, weinig beweging, slaapgebrek en roken.

 

Stoort u zich aan bepaalde rimpels en wilt u deze graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor rimpels:
Diepe peelings
– Microneedling
– Medisch led licht therapie
Skinboosters (Skininjector U225)
Plasmamedical behandeling
 injectabales (Allergan)
Filler injectables (Teosval, Juvederm)

Tijdens de behandeling van botox en fillers wordt u behandeld door een KNMG erkend cosmetisch arts. Bij botox wordt gebruik gemaakt van botuline toxine van het merk Allergan en bij fillers wordt gebruik gemaakt van Teosval en Juvederm.

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidveroudering

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!