Poikiloderma van Civatte

Poikyloderma van CivattePoikyloderma van Civatte

Is de huid van uw hals ruw, dun en roodbruin van kleur? Is hierbij het midden van uw hals en onder uw kin niet aangedaan? Poikiloderma van Civatte, een eenvoudigere naam is ‘zonnehals’, is een goedaardige huidafwijking waarbij zowel de huidstructuur, als de kleur van de huid verandert onder invloed van zonlicht. Herkent u zich in dit verhaal en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Poikiloderma van Civatte, ook wel Erythrosis interfollicularis colli genoemd, is een goedaardige huidaandoening waarbij we meestal aan beide kanten van de hals symmetrische grillige, roodbruine verkleuringen van de huid zien. Kenmerkend is dat het stukje huid onder de kin niet mee doet. Dit is een schaduwplekje voor de zon en dat verklaart gelijk één van de belangrijkste oorzaken, namelijk zonschade. Het is een huidaandoening dat op zonbeschenen plaatsen voorkomt en wordt veroorzaakt door een pigmentstoornis in combinatie met zonschade en verouderingsverschijnselen. Soms kan het zich uitbreiden naar de nek, oren en het decolleté. Meestal is een rood netwerk van bloedvaatjes zichtbaar met daaromheen kleine, lichte puntjes. Daaronder ligt een laagje bruin pigment.

De belangrijkste factoren van poikiloderma van Civatte blijken te zijn veelvuldig blootstelling van de huid aan zonlicht, al dan niet in combinaie met het gebruik van parfum en verouderingsverschijnselen. Dit vermoeden wordt bevestigd de aandoening vooral voorkomt bij blanke vrouwen vanaf 40 jaar en doordat huid die amper blootgesteld wordt aan UV-straling (bijvoorbeeld het gebied onder de kin) niet aangedaan is. Helaas verdwijnt Poikyloderma van Civatte niet vanzelf en kan erger worden als het zongedrag niet aangepast wordt.

Heeft u last van Poikiloderma van Civatte en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor Poikiloderma van Civatte:
– VPL vaatlaser 
– VPL pigmentlaser
– Medisch led licht therapie
– Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht pigmentproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Meest voorkomende problemen

Overzicht pigmentproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!