Hirsutisme

HirsutismeAsian,Woman,Mustache.closeup.

Bent u een vrouw en heeft u last van dikke, stugge haargroei in uw gezicht of op andere delen van uw lichaam waar u zich aan stoort? Dan heeft u waarschijnlijk last van overbeharing volgens het mannelijk beharingspatroon, ook wel hirsutisme genoemd. Gelukkig kan deze vorm van versterkte haargroei in de meeste gevallen succesvol behandeld worden bij de huidtherapeut. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij de haargroei toegenomen is volgens een mannelijk beharingspatroon. Hirsutisme komt veel voor. Ongeveer 5 van de 100 vrouwen hebben hier last van. Bij hirsutisme is sprake van toegenomen en dikkere haargroei in het gezicht zoals op de kin, bovenlip en hals. Maar vaak wordt het ook gezien op de rug, buik, borst, genitaal gebied en de dijen. Dit zijn geen donshaartjes, maar dikke, donkere haren. Wat beschouwd wordt als normale – of als abnormale haargroei bij vrouwen is voornamelijk cultureel en etnisch bepaald. Hirsutisme wordt in onze maatschappij vaak als onaantrekkelijk beschouwd waardoor de meeste vrouwen die hieraan lijden toch om een behandeling vragen. Hirsutisme kan gevoelens van schaamte en onzekerheid met zich meebrengen. Het is voor veel vrouwen daardoor niet alleen een cosmetisch probleem.

Enkele haren op ongewenste plekken is normaal en dat betekent niet altijd dat er sprake is van hirsutisme. Als u als vrouw wel veel haar hebt op ‘mannelijke plekken’, komt dat door uw mannelijke hormonen. Alle vrouwen hebben ook wat mannelijke hormonen in hun lichaam (zoals testosteron ). Ze hebben er alleen minder van dan mannen. U kunt last krijgen van te veel haar op mannelijke plekken als u meer mannelijke hormonen hebt. Of als uw huid gevoeliger is voor mannelijke hormonen. Waardoor dat komt weten we vaak niet.

Soms wordt wel een duidelijke oorzaak gevonden, bijvoorbeeld:

  • Erfelijkheid (uw moeder en oma hebben het dan bijvoorbeeld ook).
  • Uw eierstokken maken teveel mannelijke hormonen aan, bijvoorbeeld bij het polycysteus ovarium syndroom (PCOS). Hierbij groeien er goedaardige, met vocht gevulde cysten in de eierstokken. Deze cysten zorgen voor een verstoren van de rijping van de eicellen. Bij PCOS produceren de eierstokken overmatig mannelijke hormonen. Het wordt vaak ontdekt door een onregelmatige of uitblijvende cyclus, onvruchtbaarheid of overbeharing, al dan niet in combinatie met acne.
  • Hirsutisme door syndroom van Cushing: bij het syndroom van Cushing produceren de bijnieren te veel cortisol. Er zijn meerdere oorzaken voor een te hoge productie van cortisol. Door een te hoog cortisol gehalte in je lichaam kunnen klachten optreden als overbeharing, een opgeblazen gezicht, ophoping van vetweefsel rond de taille, osteoporose, verlies van spiermassa, menstruatiestoornissen, acne en striae.
  • Een andere ziekte, bijvoorbeeld een ziekte aan de bijnieren. Die maken dan teveel hormonen. U heeft dan ook andere klachten.
  • Overgewicht: hierbij komt te veel haargroei vaker voor.
  • Een bijwerking van bepaalde medicijnen.
  • U gebruikt anabole steroïden (bij bodybuilding).

Heeft u last van hirsutisme en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de haren en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor hirsutisme:
VPL laserontharing
Elektrisch epilatie

Meest voorkomende problemen

Overzicht ongewenste haargroei

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!