Dermatosis papulosa nigra

Dermatosis papulosa nigra is een goedaardige huidaandoening waarbij kleine (1-2mm) zwarte of bruine bultjes zichtbaar zijn. Ze komen voor bij mensen met een donker huidtype (Aziatisch tot negroïde). De voorkeursplaats is het gelaat en dan met name de slapen en het voorhoofd. Indien de bultjes cosmetisch storend zijn, dan bestaat de mogelijkheid om deze te laten verwijderen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Dermatosis papulosa nigra is een goedaardige huidaandoening waarbij kleine bruinzwarte bultjes op de huid bij donkere huidtypes ontstaan. Het is een variant van ouderdomswratten (verruca seborrhoica). Ze komen veel voor op de wangen, slapen en voorhoofd, maar ook in de hals en op de borst. Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Ze hebben een doorsnede van gemiddeld 1 tot 3 mm en zijn meestal licht verheven.

Hoe dermatosis papulosa nigra ontstaat is onbekend. Er wordt aan erfelijkheid gedacht bij uitgebreidere vormen en uv-straling zou een uitlokkende factor kunnen zijn. Tot nu toe is er geen relatie aangetoond tussen het ontstaan van deze huidafwijkingen en infectie met het wratten virus, zonblootstelling, bacteriën, parasieten of bepaalde soorten voeding. dermatosis papulosa nigra kan toenemen met de leeftijd en ze kunnen helaas niet spontaan verdwijnen.

Indien de bruinzwarte bultjes in het gezicht of op het lichaam cosmetisch storend zijn, kunt u ze laten verwijderen door de huidtherapeut. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandeling aan voor dermatosis papulosa nigra:
– 
Plasmamedical behandeling
Cryotherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidoneffenheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!