Kalk(schimmel)nagels

Kalk(schimmel)nagelsKalk(schimmel)nagels

Zijn uw nagels brokkelig, verdikt of verkleurd? Draagt u het liefste geen slippers of open schoeisel in de zomer omdat u zich schaamt voor uw nagels? Schimmelnagels (kalknagels) is een veelvoorkomend probleem en kan pijnklachten geven, maar wordt meestal als cosmetisch storend beschouwd. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Schimmelnagels, ook wel “onychomycose” of “kalknagels” genoemd, zijn teen- of vingernagels geïnfecteerd met een schimmel. Schimmels zitten bij iedereen op de huid en onder de nagelranden. Pas als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt, ontstaat een infectie. Schimmelnagels kunt u herkennen aan een gele of bruine verkleuring die ontstaat aan de zijkanten van uw nagel. De nagel wordt dik en brokkelig. Soms laat hij gedeeltelijk of helemaal los. Meestal begint het bij de nagel van de kleine of grote teen. Meestal treden klachten op bij de teennagels, maar in sommige gevallen kan het ook voorkomen bij de vingernagels. Om met zekerheid een schimmelnagel vast te kunnen stellen kan een kweek wenselijk zijn. Hierbij knipt uw (huis)arts een kleine hoeveelheid nagelmateriaal af en stuurt dit naar een laboratorium waar het wordt onderzocht.

Schimmels komen bij iedereen in grote aantallen voor op de huid en onder de nagelranden. Ze zijn belangrijk voor uw gezondheid en afweer. Er ontstaat pas een infectie als de schimmel de huid of nagels binnendringt. Dit zie je vaak gebeuren bij een beschadigde nagel, lage weerstand en/of een vochtig en warme omgeving. Hierdoor kan een schimmel zich snel verspreiden waardoor schimmelnagels kunnen optreden. In Nederland heeft naar schatting circa 26% van de bevolking een schimmelinfectie aan de nagels. Schimmelnagels worden doorgaans niet veroorzaakt door een slechte persoonlijke hygiëne, maar het risico erop kan hierdoor wel vergroten. Schimmels die schimmelnagels veroorzaken zijn besmettelijk. U kunt de schimmels krijgen via de huidschilfertjes van andere mensen (of van een dier) met een schimmelinfectie.

Heeft u last van schimmelnagels en wilt u deze graag laten behandelen? Houdt u er wel rekening mee dat een nieuwe infectie snel kan optreden en er dus altijd risico is op recidief. Dit kan zelfs tijdens de behandeling zijn als de adviezen niet opgevolgd worden of de mate van infectie erg uitgebreid is. U kunt bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandeling aan voor schimmelnagels:
– 
Schimmelnagel laser

Deze behandelingen van schimmelnagels worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige aandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!