Zonschade

ZonschadeZonschade

Tegenwoordig is het schoonheidsideaal in de westerse wereld een zongebruinde huid. Maar is dit wel zo gezond? Geniet van de zon, maar bescherm u zelf goed. Want de zon kan erg gevaarlijk zijn voor uw huid en het risico op huidkanker vergroten. Er is een grote kans dat door te veel of onbeschermd zonnen (en zeker door de zonnebank) vlekjes op uw huid ontstaan, ook wel actinische keratose genoemd. De kans is groot dat deze vlekjes voornamelijk zijn ontstaan door zonblootstelling. Stoort u zich aan bepaalde vlekjes en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Onder zonschade verstaan we alle schade die de huid heeft opgelopen door blootstelling aan zonnestraling (uv-straling) in de loop van de jaren. Naarmate we ouder worden en onze huid meer en langer aan zonlicht blootgesteld is, kunnen verouderingsverschijnselen meer op de voorgrond treden. Helaas is een “gezond kleurtje” een zonbeschadigde huid. Als een huid zongebruind is, is er altijd ook schade aan cellen of DNA opgetreden. Zonschade kan zich uiten in bijvoorbeeld: actinische keratosen, ouderdomsvlekjes, rimpels en/of poikyloderma van Civatte. Er zijn zowel goed- als kwaadaardige vormen van zonschade. De huidtherapeuten bij ons in de kliniek behandelen enkel goedaardige zonschade. Wanneer de huidtherapeut twijfelt over de diagnose zal ze u altijd verwijzen naar uw huisarts of dermatoloog.

 

Zonschade ontstaat door het langdurig blootstellen van de huid aan zonlicht en/of zonnebank. Hierdoor wordt het collageen en elastine in de huid sneller afgebroken waardoor fijne lijntjes en rimpels zullen ontstaan. Ook neemt het aantal pigmentcellen toe onder invloed van UV-straling. In een poging uw cellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van het zonlicht, zullen de pigmentcellen meer pigment gaan produceren. Wanneer we ouder worden, resulteert dit vaak in pigmentophopingen die aan het huidoppervlak te zien zijn als lichte tot donkerbruine vlekken.

Iedere vorm van zonschade heeft een andere behandelingsmethode. Voor deze behandelmogelijkheden kunt u terecht op de informatie pagina’s van de betreffende huidproblemen:

Hoe kan je jezelf het beste beschermen tegen de zon?:

  1. Zoek in de zomer de schaduw op tussen 12.00 uur en 15.00 uur
  2. Draag in de volle zon een petje of zonnehoed, kleding en een goede zonnebril met UV- werende glazen
  3. Smeer je in en herhaal dit elke 2 uur
  4. Tenminste factor 30, het liefste factor 50

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om goedaardige vormen van zonschade succesvol te behandelen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor zonschade:
– 
Cryotherapie
VPL pigmentlaser behandeling
VPL vaatlaser behandeling
Peelings
Microneedling
Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidveroudering

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!