Ouderdomswratten

OuderdomswrattenOuderdomswratten

Heeft u last van een ruwe, onregelmatige, bruine plek die lijkt op een moedervlek? Een ouderdomswrat, ook wel “verruca seborrhoica” genoemd, is een goedaardig verschijnsel van huidveroudering. Hoe ouder u wordt, hoe meer u er kunt krijgen. Het is niet noodzakelijk ouderdomswratten te laten verwijderen, maar wanneer het gaat jeuken, irriteren of cosmetische bezwaren geeft, kan behandeling wenselijk zijn. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

 

Meest gestelde vragen :

Ouderdomswratten zijn goedaardige huidtumoren die vooral voorkomen bij mensen van boven de 50 jaar. En wanneer men ouder wordt, komen er meer bij. Ouderdomswratten beginnen vaak als geel tot bruine vlekjes en naar verloop van tijd worden ze dikker en donkerder. Kenmerkend aan ouderdomswratten zijn de bruine tot zwarte kleur, de scherpe begrenzing en het vaak ruwe, soms wratachtige oppervlak. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar meestal zie je ze op de romp of langs de slapen. Ouderdomswratten zijn over het algemeen goed te herkennen. Indien er echter twijfel is over de diagnose zal u altijd eerst worden doorverwezen naar uw huisarts of dermatoloog.

Ouderdomswratten zijn meestal een verschijnsel van de ouder wordende huid en een te snelle celdeling van oppervlakkige huidcellen. Bij uitgebreide vormen kan erfelijkheid ook een rol spelen. Het woord ‘wratten’ doet denken dat het humaan papillomavirus (HPV) de oorzaak is van het ontstaan, maar dat is niet zo. In tegenstelling tot “gewone” wratten, zijn ouderdomswratten dus ook niet besmettelijk. Bij uitgebreide vormen speelt erfelijkheid een rol. Het komt met name voor vanaf ongeveer het 40e levensjaar en bij mensen met een blanke huid.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om ouderdomswratten succesvol te behandelen. Heeft u last van ouderdomswratten en wilt u deze laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor ouderdomswratten:
– 
Cryotherapie
Plasmamedical behandeling

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidveroudering

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!