Grove poriën

grove poriengrove porien

Heeft u last van kleine openingen in de huid die u vooral ziet rond uw T-zone en vindt u dit cosmetisch storend? Poriën, iedereen heeft ze, maar bij de één zijn ze groter dan bij de ander. Grove poriën is een veelvoorkomend probleem. Ze vallen meer op bij mensen met een verhoogde talgproductie of bij mensen die last hebben van acne. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Grove poriën zijn poriën die groter zijn dan normaal en daardoor beter zichtbaar. Het wordt vaak als cosmetisch storend ervaren omdat de vergrote poriën in de huid zorgen voor vergroving van de huidreliëf. Grove poriën komen voor op het gehele lichaam, maar je ziet ze vooral op plekken waar sprake is van een verhoogde talgproductie, zoals het voorhoofd, neus en de kin.

We hebben onzichtbare poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) en poriën die talg afscheiden (talgklieren). Talg zorgt ervoor dat onze huid soepel blijft. Een talgklier mondt uit in een haarzakje, waardoor de uitgang van het haarzakje als een porie gezien kan worden. Op de T-zone (voorhoofd, neus en de kin) produceren de talgklieren vaak meer en soms een teveel aan talg. Een te hoge talgproductie in combinatie met een (te) dikke laag dode huidcellen kan zorgen voor een verstopping van de talgklier. De dode huidcellen blokkeren namelijk de uitgang van de haarzakjes waardoor verstoppingen ontstaan en de porie steeds zichtbaarder wordt. Als de verstopping te lang doorgaat dan rekken de wanden van de porie op waardoor hij groter blijft. Hierdoor kan de huid steeds grover van structuur gaan ogen.

Naast een verhoogde talgproductie, kan ook huidveroudering een oorzaak zijn van grove poriën. De huid wordt naarmate we ouder worden slapper, minder elastisch en minder stevig. Hierdoor kunnen poriën grover worden. Grove poriën die zijn ontstaan doordat ze elasticiteit hebben verloren kunnen ook genetisch bepaald zijn. Verder kan veelvuldig gebruik van cosmetica, vette crèmes en het onzorgvuldig reinigen van de huid voor het slapen zorgen dat poriën verstopt blijven en steeds grover worden.

Een porie is geen spiertje die kan openen of sluiten. het zijn dus geen structuren die van het ene op het andere moment kunnen veranderen van grootte. Er is dus ook geen crème die een porie ‘even’ kan sluiten. Wanneer poriën echt verstopt zijn, kan je het aanzien wel wat verbeteren door gebruik van de juiste exfoliant in combinatie met behandelingen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om uw talgproductie onder controle te houden of de elasticiteit van de huid te herstellen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor grove poriën:
– Peelings
Dieptereiniging
– Microneedling
– Diamond peel
– Microdermabrasie 

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!