Sproeten

SproetenSproeten

Sproeten behoren tot één van de zeven schoonheden, alleen de meningen rondom sproeten zijn nogal verdeeld. De één vindt ze prachtig terwijl de ander zich stoort aan de sproeten en ze het liefste kwijt wilt. Stoort u zich aan uw sproeten en camoufleert u ze? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Sproeten, ook wel ephelides genoemd, zijn gepigmenteerde vlekjes die donkerder zijn dan de normale huidkleur. Ze ontstaan in de kinderleeftijd, zodra de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Sproeten worden vooral gezien bij mensen met een licht huidtype met blond of rood haar. De vlekjes zijn doorgaans 1-3 millimeter of groter en hebben een ronde, ovale of onregelmatige vorm. De kleur kan roodachtig zijn of (licht tot donker) bruin. In de loop van de tijd komen er meer bij en soms vloeien ze samen met elkaar. Vaak zien we dat later in het leven het aantal sproeten weer afneemt. Sproeten worden nooit kwaadaardig. Het is wel zo dat mensen met veel sproeten een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van huidkanker, maar niet uitgaande van de sproeten zelf.

Sproeten ontstaan door een opeenhoping van pigment in de onderste lagen van de opperhuid. Sproeten komen voor op plekken die veel blootgesteld worden aan zonlicht zoals het gezicht, de bovenrug of op de armen. Het ontwikkelen van sproeten heeft te maken met erfelijkheid, komt vaker voor bij lichte huidtypes en zonblootstelling. De zon is een uitlokkende factor om sproeten zichtbaar te krijgen. Er zijn mensen waarbij de sproeten het gehele jaar door zichtbaar zijn en er zijn mensen waarbij de sproeten zichtbaar worden tijdens zonblootstelling, deze sproeten worden ook wel solaire lentigines (zomersproeten) genoemd.

Als u het ontstaan en de uitbreiding van sproeten zo veel mogelijk wilt voorkomen, is het van belang uw huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30. Wilt u uw sproeten graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor sproeten:
– VPL pigmentlaser
Diepe peelings
Camouflagetherapie
Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht pigmentproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!