Fibromen / steelwratjes

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn veelvoorkomende, goedaardige huidtumoren en komen bij 25% van de bevolking voor. Ze kunnen overal op de huid voorkomen. Fibromen zijn opgebouwd uit bindweefsel en worden een steelwratje genoemd omdat het aangroeisel met een klein steeltje vastzit aan de huid. Gelukkig zijn ze relatief eenvoudig te verwijderen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Fibromen worden steelwratjes genoemd omdat ze met een steeltje vastzitten aan de huid. Het zijn goedaardige huidtumoren van bindweefsel die een huidkleurige tot bruine kleur hebben. Vaak ontstaan fibromen op plekken waar de huid te maken heeft met veel wrijving. Denk hierbij aan de hals, de liezen en de oksels. Ook zie je ze vaak voorkomen op de oogleden en bij de borsten. Hoewel fibromen of steelwratjes eruit zien als kleine wratjes, zijn ze niet besmettelijk.

Wat de oorzaak is voor het ontstaan van steelwratjes is nog onduidelijk. Wel lijkt er een relatie te bestaan met overgewicht en hormonen. Ook wrijving kan de vorming van steelwratjes uitlokken. Vaak ontstaan ze naarmate mensen ouder worden. Vaak neemt het aantal fibromen of steelwratjes toe bij vrouwen in de menopauze

Steelwratjes gaan niet uit zichzelf weg, maar gelukkig zijn ze relatief eenvoudig te verwijderen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor steelwratjes:
– 
Plasmamedical behandeling
Cryotherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht huidoneffenheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!