Acne tarda

Acne TardaAcne Tarda

Heeft u in de puberteit bijna geen last gehad van puistjes en nu opeens rond je 25e levensjaar last van puistjes en mee-eters? Dit overkomt helaas veel vrouwen. Acné tarda is een vorm van acné die zich vooral voordoet bij vrouwen van 25 jaar en ouder die de puberteit al lang door zijn. Het wordt ook wel ‘volwassenacné’ genoemd. Ongeveer 10% van de vrouwen vanaf 25 jaar krijgt last van acne tarda. Acné hebben op volwassenen leeftijd kan flink frustrerend zijn. Op deze leeftijd ben je voor je gevoel wel klaar met acné en verwacht je dit eigenlijk ook niet meer te krijgen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Bij acne tarda gaat het vaak om een milde tot matige vorm van acné. U ziet vooral ontstekingen en puistjes en maar weinig mee-eters in tegenstelling tot “gewone” acne. Acne tarda komt voornamelijk voor op de kin, kaaklijn en wangen.

Er wordt aangenomen dat de oorzaak van acne tarda hormonaal is. Een verhoogde hoeveelheid mannelijke hormonen of een hogere gevoeligheid voor deze hormonen speelt een rol bij het ontstaan van acne tarda. Dit doordat de talgproductie gestimuleerd wordt en er verstoppingen ontstaan in en rond het haarzakje. Vaak wordt de huid in de dagen voor de menstruatie onrustiger en er kunnen grote ontstekingen ontstaan rond de mond,  in de hals en op de kaaklijn. Soms kan een verstoring in de hormoonhuishouding een oorzaak zijn, zoals bij polycysteus ovarium syndroom (PCOS). Ook het veranderen van anticonceptiepil of het laten plaatsen van de Mirena spiraal kan leiden tot pijnlijke onderhuidse ontstekingen. Stress is een andere factor die in verband wordt gebracht met het ontstaan van acne tarda. Stress leidt tot de productie van cortisol in de bijnieren. In reactie hierop produceren de talgklieren meer talg en het kan leiden tot ontstekingsreacties in de huid.

Er zijn meerdere behandelmogelijkheden om volwassen acne onder controle te krijgen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik. Met als doel: het onder controle krijgen van acné tarda en het aanpakken van eventuele ontstane vlekjes en littekens.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor acne tarda:
Peelings1
Dieptereiniging
VPL laser
Medisch led licht therapie
Microneedling

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!