Acne vulgaris

acne vulgarisacne vulgaris

Bijna iedereen krijgt in de puberteit last van puistjes en dat is heel normaal. De één heeft slechts enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Wanneer er grotere aantallen puistjes en mee-eters voorkomen, kan er gesproken worden van acne vulgaris, ook wel jeugdpuistjes genoemd. Ongeveer 85% van de mensen, in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft in mindere of meerdere mate last van acne vulgaris. Wanneer de acne onjuist behandeld wordt, kunnen er ongewenste littekens achterblijven. Ongeacht de ernst van uw klachten is het verstandig om acne vulgaris te laten behandelen om zo vervelende vlekjes en acnelittekens te voorkomen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

De meest bekende en voorkomende vorm van acne is acne vulgaris (jeugdpuistjes). Acne vulgaris is een huidaandoening waarbij mee-eters (comedonen), puistjes (pustels), rode bultjes (papels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli) voorkomen. Het is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels) die meestal in de puberteit ontstaat doordat de huid, onder invloed van hormonen, veel veranderingen ondergaat. Bij te veel afscheiding van talg raakt de uitvoergang van de talgklier soms verstopt, waardoor het talg niet meer goed naar buiten kan vloeien en gaat ontsteken. Hierdoor ontstaan puistjes en mee-eters.

Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van acné vulgaris. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. Talgklieren bevinden zich overal in de huid, behalve op de voetzolen en handpalmen. Bij acné zijn de talgklieren vaak groter en geven dikker en meer talg af aan de haarzakjes. Op de borst, het gelaat en het bovenste gedeelte van de rug en schouders zijn de talgklieren het grootst. Een andere factor is dat de afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels, die talg van de talglier naar de huid afvoeren, verstopt kunnen raken. Dit komt doordat huidschilfers niet/niet goed afschilferen en gaan samenplakken. Hierdoor kan de talg niet meer naar buiten en gaat zich ophopen onder de dode huidschilfers, zo ontstaan mee-eters.

Daarnaast bevatten de talgklieren bacteriën, waaronder de bacterie: propionibacterium acnes (p.acnes). Deze bacterie zorgt ervoor dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk kapot gaat. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt daar een ontsteking. Het gevolg hiervan is dat puistjes en roodheden ontstaan.

Totdat de acne verdwijnt, bestaan er behandelmethoden om de acné te onderdrukken en zo de vorming van littekens en vlekjes te voorkomen en eventuele pijn te verminderen.

Er bestaat geen standaard behandeling voor acne. De behandeling hangt af van de ernst van de acne, de klachten, de littekenvorming, de leeftijd en het geslacht. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik. Met als doel: het onder controle krijgen van acné en het aanpakken van de eventuele ontstane vlekjes en littekens.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor acne vulgaris:
Peelings
Dieptereiniging
VPL laser
Medisch led licht therapie
Microneedling

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!