Striae Distensae / Striemen

Striae Distensae / StriemenStriae Distensae / Striemen

Heeft u last van paarse, rode of witte strepen op uw huid? Lopen ze parallel langs elkaar en is uw huid in korte tijd flink opgerekt geraakt? Bij een snelle groei van het lichaam door bijvoorbeeld gewichtstoename, een zwangerschap, groeispurt in de puberteit of bij bodybuilding kan striae (striemen) ontstaan. Striae is een veelvoorkomende huidaandoening wat als cosmetisch storend kan worden ervaren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Striae, ook wel ‘stretch marks’ of ‘huidstriemen’ genoemd, zijn atrofische littekens waarbij lange, smalle strepen langs de splijtlijnen van de huid ontstaan. Deze huidaandoening ontstaat op plaatsen waar de huid is uitgerekt. In de beginfase van striae zijn de strepen, door de sterke doorbloeding, paars of felrood van kleur. Na maanden of jaren wordt de doorbloeding minder en verandert de kleur tot ze uiteindelijk licht roze/parelmoerachtig wit kleuren. Doordat er weefselverlies is opgetreden lijkt het erop of de huid doorschijnend is. Voorkeursplekken zijn billen, bovenbenen, onderrug, buik en borsten.

Wanneer de huid te snel groeit, raken de elastine vezels in het onderhuis bindweefsel (de onderste huidlaag) beschadigd. Hierdoor ontstaan er scheurtjes in de huid waardoor onderhuidse littekens ontstaan. Uitrekking van de huid is dus de belangrijkste oorzaak van striae, maar ook hormonen en genetische aanleg spelen een rol. Medisch gezien kunnen ze geen kwaad, maar ze kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren.

Heeft u striae ontwikkeld en wilt u deze graag laten behandelen? Houdt u er wel rekening mee dat littekenweefsel nooit volledig zal verdwijnen. De behandeling is gericht op het minder laten opvallen van de kleurverschillen en versterking van het bindweefsel. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor striae distensae / striemen:
– 
Bindweefselmassage (manueel of mechanisch)
Microneedling
Skinboosters (U225 skininjector)

Meest voorkomende problemen

Overzicht littekens

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!