Peelings

Milde peelings

Milde of oppervlakkige peelings bestaan meestal uit alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) en maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen. Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en je gaat er mooi van stralen.

Heb je een vlekkerige en grauwe huid? Of is je huid juist heel vet? Dan kan een oppervlakkige peeling de oplossing zijn. Door middel van een peeling kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen, waardoor je gezonde huid weer zichtbaar wordt.

Voor – en na resultaat van een milde of oppervlakkige peeling:
Hoe diep gaat een peeling ?

Milde peelingsPeelings_medical_beauty_center

Deze afbeelding geeft aan hoe diep een bepaald soort peeling gaat. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut uitgebreid met u bespreken welke peeling het meest geschikt is voor uw huidprobleem.

Meest gestelde vragen :
Glycolzuur peeling

Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. Na een glycolzuur peeling zal de conditie van de huid verbeteren en zal de huid beter vocht vasthouden.

Salicylzuur peeling

Een salicylzuur peeling is een wat mildere peeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoeligere huid. Salicylzuur is vet oplosbaar en kan hierdoor dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van acne.

 

Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met (voorgeschreven) huidproducten. De huidtherapeut zal je hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer twintig minuten.

Nadat de huid is gereinigd, wordt de glycolzuurstof op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een licht brandend gevoel. Afhankelijk van de reactie blijft de peelingvloeistof enkele minuten op de huid en wordt daarna geneutraliseerd. Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid zal verbeteren en de huid zal beter vocht vasthouden na een peeling met glycolzuur.

Een andere veel voorkomende behandeling is de salicylzuurpeeling. Dit is een wat mildere peeling en hierdoor beter geschikt voor de gevoeligere huid. Salicylzuur is vet oplosbaar en kan hierdoor dieper in de poriën dringen. Deze peeling kan heel goed gebruikt worden bij de behandeling van acne.

Je komt niet in aanmerking voor deze peeling als je zwanger bent, borstvoeding geeft of specifieke medicatie op recept gebruikt. Ook bij aanwezigheid van bepaalde huidaandoeningen of enkele specifieke medicamenten is een behandeling uitgesloten. De huidtherapeut bespreekt dit tijdens het consult.

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Voor een optimaal resultaat adviseren wij zes tot acht behandelingen met oplopende sterktes, en elke 3 tot 4 maanden een onderhoudsbehandeling.

Een peeling is een zeer veilige behandeling. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op een van de bestanddelen.

Na de behandeling mag je direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten. Wanneer je last hebt van een branderig gevoel, kun je je huid thuis nog koelen met een natte doek. Er kan sprake zijn van enige roodheid, soms met wat zwelling. Na een of twee dagen is dit meestal weer verdwenen.

Na de behandeling is het belangrijk je huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden je aan een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken.

De behandelaar geeft ook een product advies zodat je thuis verder werkt aan een optimaal resultaat van jouw behandeling. Volg hierbij zorgvuldig de richtlijnen op van de behandelaar m.b.t. het gebruik van deze thuisproducten.

 

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Milde peeling voor - en na resultaat

Milde peelings

Milkpeel voor en na bij restacne

Overzicht van al onze peeling behandelingen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!