Microdermabrasie

Diamond Peel

Diamond-dermabrasie is een niet-operatieve diepe mechanische huidpeeling. Met behulp van steriele diamanten opzetkopjes worden de bovenste huidcellen verwijderd. Tegelijkertijd worden de dode huidcellen en het vuil afgezogen door een vacuumtechniek, die tevens de doorbloeding van het gelaat stimuleert.

Meest gestelde vragen :

Microdermabrasie werkt in de opperhuid, dit is de bovenste huidlaag. Doordat de dode huidcellen verwijderd zijn is de huid na de behandeling beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.

Met behulp van steriele diamanten opzetkopjes worden de bovenste huidcellen verwijderd. Tegelijkertijd worden de dode huidcellen en het vuil afgezogen door een vacuumtechniek,

De behandeling duurt vanaf 20 minuten. Afhankelijk van de huidsituatie zijn, om een goed resultaat te krijgen, minimaal 5 behandelingen met een interval van 1-2 weken noodzakelijk.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van  de indicatie en het verwachtingspatroon. Indien u een intensieve peeling van de  huid wilt, dan kan het resultaat na een of twee behandelingen al bereikt zijn.  Heeft u een dikke, verouderde huid met acnelittekens dan kan het  voor u gewenste resultaat misschien pas na 10 behandelingen zichtbaar zijn. Hoe dieper de  littekens, des te meer behandelingen noodzakelijk zijn. De behandeling kunnen kort op elkaar volgen.  Indien de huid genezen is, kan de volgende behandeling plaatsvinden. Geef  de huid minimaal twee weken de tijd te genezen.

Om een goede huidconditie te behouden wordt aanbevolen om de drie tot zes maanden een nabehandeling te laten doen.

Ruim een week voor een microdermabrasie behandeling mag u in het te behandelen gebied niet: harsen, laser- of VPL behandeling ondergaan en geen diepe bruining van de zon/zonnebank hebben. Ook kan een thuispeeling of specifieke huidverzorging als voorbehandeling worden geadviseerd door de behandelaar. 

 

De microdermabrasie kan ingezet worden als een  oppervlakkige peeling bij een vermoeide, matte, vlekkerige of verouderde huid en  bij oppervlakkige rimpelvorming, verstopte poriën en actinische keratosen. Op  een hogere stand is de microdermabrasie uitermate geschikt om littekens te  behandelen. Acnelittekens kunnen tot 80% verbeteren. Ook de actieve acne  kan effectief behandeld worden met microdermabrasie in combinatie met andere behandelwijzen.

Bij een microdermabrasiebehandeling worden rimpels, pigment- en ouderdomsvlekken en vrijwel alle soorten littekens, zoals bijvoorbeeld acne aanzienlijk verbeterd tot zelfs geheel verwijderd. Medische microdermabrasie zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen en verjongen. Met dit natuurlijke proces van huidcelgeneratie heeft u na één behandeling al een heel mooi resultaat. Na een kuur is het resultaat nog beter en heeft u een egale, zachte, stralende en gezonde huid.

Diamond Peel is een veilige en effectieve methode die vuil en dode huidcellen verwijdert. Het maakt gebruik van een speciaal handstuk met een steriel diamanten punt dat door de behandelaar over het huidoppervlak wordt gehaald om o.a. mee-eters, vuil en dode huidcellen weg te zuigen.

U ziet direct na een behandeling dat uw huid intensief behandeld  is. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling. De  huid zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de  behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden  op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rood zien. Houdt u hier rekening mee met het plannen van uw  afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee  dagen gaan schilferen. U kunt dan thuis uw huid scrubben om zo de dode huidcellen te verwijderen. Na de microdermabrasie behandeling kunt u in  feite gewoon weer aan het werk. Sporten of het nemen van een hete douche of een  sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de microdermabrasie behandeling.

Na de behandeling wordt aangeraden om uw huid met uiterste zorg  te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf.  Voorkom blootstelling aan zonlicht tot  enkele weken na de behandeling. Bescherm daarom uw huid gedurende de gehele  behandelingsperiode met een SPF. Dit geldt ook in de  winter; uw huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt,  waardoor u gevoeliger wordt voor het ontwikkelen van pigmentverschuivingen in de  huid.

Gebruik verder geen make-up tot 24 uur na de  behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende twee weken. Ook zwemmen wordt de eerste twee weken na de behandeling afgeraden in  verband met de gevoeligheid van de huid. Wanneer er  korstjes ontstaan na de behandeling mag u hier niet aan krabben, dit verhoogt de  kans op een litteken.

De behandelaar geeft ook een product advies zodat je thuis verder werkt aan een optimaal resultaat van jouw behandeling. Volg hierbij zorgvuldig de richtlijnen op van de behandelaar m.b.t. het gebruik van deze thuisproducten.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is en hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Medical Beauty Center biedt een veelzijdig aanbod van behandelingen

Een overzicht van al onze behandelingen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!