Speciale behandelingen

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbeterd de effectiviteit van de spieren. Een cosmetische bindweefselmassage werkt celvernieuwend, de huid ziet er jonger en steviger uit. Een bindweefsel massage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren.

Meest gestelde vragen :

Fascie (of fascia) is het bindweefsel dat alle weefsels en organen in ons lichaam omsluit. Op die manier vormt het een aaneengesloten geheel binnen ons lichaam. De fascie geeft ondersteuning en bescherming, en het begeleidt de bewegingen van ons lichaam. Het bindweefsel kan beschadigd raken door een operatie/littekenweefsel, of bijvoorbeeld bestraling. Het komt dan onder spanning te staan en er ontstaan verklevingen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.

Bij bindweefselmassage worden door middel van zogenaamde fascie-technieken de verklevingen opgeheven of verminderd. Door middel van speciale handgrepen worden tot diep in het lichaam reacties van het bindweefsel uitgelokt. Dit heeft een gunstig effect op de vochtafvoer (lymfeafvoer) en op de doorbloeding. Daarnaast zorgt het voor vermindering van de pijn die door de verklevingen veroorzaakt wordt.

Bindweefselmassage wordt zowel op het gezicht als op het lichaam uitgevoerd.

Voor optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld – meestal zes tot twaalf behandelingen.

Indicaties bindweefselmassage

* Verbetering van de huidconditie

* Stimulering van de doorbloeding van de huid

* Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen

* Verbetering van de opname van werkstoffen

* Nieuwe aanmaak van collageen

* Bevordering van de celdeling

* Verbetering van de huidstructuur

* Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

* Positieve invloed op de huidweerstand

Contra-indicaties bindweefselmassage

* Koorts

* Hartklachten

* Bloeddruk problemen

* Algehele malaise

* Hemofilie

* Kwaadaardige tumoren

* Tijdens de zwangerschap

* Chronische eczeem

Na een aantal behandelingen zal de huid gladder aanvoelen wanneer u over uw huid strijkt. Uw huid is steviger geworden en fijne lijntjes zijn sterk verbeterd. Ook heeft de bindweefselbehandeling op benen en billen een gunstig effect op mensen die last hebben van onrustige pijnlijke, snel vermoeide benen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Bindweefselmassage wordt bij Medical Beauty Center veilig uitgevoerd door daartoe speciaal opgeleide huidtherapeuten.

Ter aanvulling van de behandeling of kuur worden er speciale producten geadviseerd voor thuis. Wanneer je deze producten gebruikt in combinatie met de behandeling, zullen de resultaten van de behandeling verhoogd én verlengd worden.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Medical Beauty Center biedt een veelzijdig aanbod van behandelingen

Een overzicht van al onze behandelingen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!