Pseudofolliculitis barbae

Pseudofolliculitis-barbaeClose,Up,Of,Caucasian,Skin,With,Many,Ingrown,Hairs.,Facial

Last van rode bultjes, puistjes, irritatie en pijn in de baardstreek? Zijn de bultjes zichtbaar in het patroon van de beharing? Pseudofolliculitis barbae is een vervelende en pijnlijke chronische huidaandoening die voornamelijk voorkomt bij mannen met een donker huidtype. De aandoening wordt soms ook bij vrouwen gezien die hun oksel- en schaamharen scheren. Pseudofolliculitis barbae kan gevoelens van onzekerheid en schaamte met zich meebrengen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Pseudofolliculitis barbae betekent letterlijk “op folliculitis gelijkende afwijkingen in de baardstreek”. Het is een chronische afwijking die wordt gekenmerkt door scheerbulten, welke ontstaan als gevolg van het scheren van de baardstreek. Het betreft haren die dik, stug of krullend zijn en daardoor voor problemen zorgen. Bij de ernstige vorm zie je ook diepe ontstekingen en cysten ontstaan. Door het chronische karakter kunnen op den duur post-inflammatoire hyperpigmentaties of littekens optreden.

Bij Pseudofolliculitis barbae groeien stugge en/of krullende (baard)haren na het scheren terug naar binnen in de huid. Deze haren groeien in de wand van de follikel met als gevolg een ontstekingsreactie. Scheren is de grootste oorzaak van ingegroeide haren. Dit gebeurt vooral wanneer de haartjes te kort worden afgeschoren. Wanneer de huid gespannen wordt of bij teveel druk, wordt het haartje opgetild en afgeschoren. In de huid schiet het haartje dan iets verder naar binnen. Hierdoor groeit het haartje niet recht naar boven, maar in de wand van de follikel. Naast scheren kunnen ook harsen en epileren zorgen voor irritatie van de huid en ingegroeide haren. Om zelf de klachten te verminderen wordt altijd geadviseerd de haren, wanneer mogelijk, te trimmen of niet dagelijks glad te scheren.

Heeft u last van Pseudofolliculitis barbae in uw baardstreek, oksels of schaamstreek en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de haren en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor overbeharing:
VPL laserontharing
Elektrisch epilatie
Peelings
Diepereiniging
Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht ongewenste haargroei

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!