Actinische keratosen

Actinische keratosenActinische keratosen

Heeft u last van ruwe/schilferende plekjes op uw handen of uw gezicht wat soms ook een wondje is? Actinische keratosen zijn goedaardige ruw/schilferende plekjes op de huid, die zijn ontstaan door zonschade. Actinische keratosen kan een begin zijn van huidkanker. Wanneer de huidtherapeut twijfelt over de diagnose zal ze u altijd verwijzen naar uw huisarts of dermatoloog. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Actinische keratosen zijn vlekjes of bultjes met een ruw en schilferend oppervlak. De vlekjes zijn roodbruin tot lichtrood en variëren van millimeters tot enkele centimeters. Ze ontstaan geleidelijk en jeuken meestal niet, maar kunnen wel gemakkelijk gaan bloeden als er wrijving ontstaat. De vlekjes ontstaan op delen van het lichaam die aan zonlicht zijn blootgesteld. Je ziet ze voornamelijk in het gezicht, op de bovenkant van de handenruggen, hoofdhuid en onderarmen. Actinische keratosen komen vooral voor bij oudere mannen en vrouwen met een licht huidtype, die beroepsmatig of recreatief veel in de zon zijn geweest. Het is een veelvoorkomende huidaandoening, 1 op de 3 mensen die ouder is dan 50 jaar heeft één of meerdere actinische keratosen. Het is een voorstadium van huidkanker. Er bestaat een kleine kans dat er zich, in de loop van de tijd, een plaveiselcelcarcinoom (huidkanker) ontwikkeld.

 

 

Actinische keratosen zijn meestal het gevolg van chronische permanente beschadiging van de huid door zonlicht. Door de UV-straling beschadigen huidcellen, waardoor ze niet meer normaal kunnen delen en groeien. Vooral pijnlijke zonverbranding is een risicofactor. Ook langdurige blootstelling aan UV licht van de zonnebank, orale fotochemotherapie (PUVA) en röntgenbestraling zijn risicofactoren.  Mensen met een blank huidtype (huidtype I en II) zijn extra gevoelig voor het ontwikkelen van actinische keratosen. Goede zonbescherming is daarom erg belangrijk om het ontstaan van actinische keratosen te voorkomen, zowel in de zomer als in de winter.

Actinische keratosen zijn zelf ongevaarlijk. Wel bestaat een kleine kans dat ze uitgroeien tot een plaveiselcelcarcinoom (huidkanker), hierdoor is het raadzaam om ze toch te laten behandelen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor actinische keratosen:
Cryotherapie
Plasmamedical behandeling
Medisch led licht therapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige huidaandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!