Melasma

MelasmaMelasma

Heeft u tijdens de zomer opeens meer last van pigmentvlekken op uw gezicht? Zitten de vlekken voornamelijk op uw voorhoofd, wangen, slapen en rond uw ogen? Melasma, ook wel bekend als zwangerschapsmasker, is een veelvoorkomende pigmentstoornis op het gezicht dat vooral voorkomt bij vrouwen. Om uitbreiding van het pigment te voorkomen is het belangrijk om het probleem tijdig aan te pakken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Melasma is een veelvoorkomende verworven pigmentstoornis op het gezicht. De pigmentvlekken zijn vaak symmetrisch verdeeld op het gezicht en hebben onregelmatige randen. De meest voorkomende lokalisaties zijn (de zijkanten van) het voorhoofd, wangen, neus, bovenlip, de kin en de kaakranden. Ze vervagen in de winter en komen op of worden erger in de volgende lente of tijdens een zwangerschap. Melasma komt voornamelijk voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. In de kinderjaren komt melasma niet voor. De term melasma is afkomstig van het Griekse woord “melas” wat zwart of donker betekent. Een andere benaming voor melasma is “zwangerschapsmasker”. Deze benaming kan wat verwarrend zijn, aangezien het niet alleen voorkomt bij zwangere vrouwen.

De exacte oorzaak van melasma is onbekend. Bij melasma is er sprake van een “overgevoelig” pigmentsysteem. De pigmentcellen maken hierbij te veel pigment aan doordat de vrouwelijke geslachtshormonen, progesteron en oestrogenen, de aanmaak van pigment stimuleren. Hierdoor ontstaan donkerdere vlekken op het gezicht. Zonblootstelling speelt zeker een rol gelet op de lokalisatie van de pigmentatie op zonbeschenen delen van de huid en verbetering in de winter. Daarnaast speelt erfelijkheid een rol, je ziet het vaak bij licht- tot donkergepigmenteerde vrouwen en komt in bepaalde families vaker voor. Hormonale factoren spelen waarschijnlijk de belangrijkste rol bij het ontstaan van melasma. Melasma begint of verergert namelijk vaak in de zwangerschap en wordt vaker gezien bij vrouwen die orale anticonceptie gebruiken. Bij sommige vrouwen verdwijnen deze vlekjes gelukkig weer spontaan na de bevalling.

Melasma is een hardnekkige pigmentaandoening en het is daardoor niet altijd mogelijk om de pigmentvlekken volledig te laten verdwijnen. Pigmentvlekken kunnen oppervlakkig of diep in de huid liggen. Als de pigmentvlekken oppervlakkig liggen zijn ze makkelijker te behandelen dan dieper gelegen pigmentvlekken. Vanwege het chronische karakter is het lastig te voorspellen hoe de pigmentcellen zich in de loop van de tijd gaan gedragen. Het is daarom belangrijk om zowel in de zomer als winter altijd een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal factor 30 om terugkeer zoveel mogelijk te voorkomen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor melasma:
– 
VPL pigment laserbehandeling
Medium peelings
Diepe peelings
Camouflagetherapie
Productadvies

Meest voorkomende problemen

Overzicht pigmentproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!