Tandenknarsen

TandenknarsenTandenknarsen

Wordt u wel eens wakker met een pijnlijke kaak of hoofdpijn, of hoort u wel eens tijdens het openen en sluiten van uq mond een klikkend geluid? Dan kan het zijn dat u tijdens het slapen tandenknarst. Het hoeft geen gebitsproblemen te veroorzaken, maar in ernstige gevallen kan het zorgen voor scheefstand van tanden. Dit kan een tandvleesaandoening veroorzaken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen. Tandenknarsen kan door een verhoogde spierspanning voortdurend plaatsvinden, maar kan ook alleen voorkomen in tijden van veel stress. Tandenknarsen komt vaak voor en gebeurt meestal ’s nachts, maar kan ook overdag gebeuren. Meestal is tandenknarsen of onschuldig, maar het kan problemen opleveren, zoals breuk van vullingen, gebitsslijtage, kaakklachten en vergroting van de kauwspieren.

De precieze oorzaak van tandenknarsen is moeilijk te achterhalen. Het wordt vaak gelinkt aan stress, slaapstoornissen, alcoholgebruik, bepaalde medicatie, roken of drugs (bijvoorbeeld XTC). Niet goed op elkaar passende tanden of gebroken tanden kan ook een oorzaak zijn. Er zijn ook aanwijzingen dat het centrale zenuwstelsel (bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson of de ziekte van Huntington) invloed heeft op de activiteit van de kauwspieren ‘s nachts. Meestal spelen meerdere factoren een rol.

Heeft u last van tandenknarsen en wilt u dit laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandeling aan voor tandenknarsen:
– Botox injectabales (allergan)

Tijdens de behandeling van botox wordt u behandeld door een KNMG erkend cosmetisch arts en er wordt gebruik gemaakt van botuline toxine van het merk Allergan.

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige aandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!