Wijnvlek

WijnvlekWijnvlek

U bent ermee geboren, er waarschijnlijk aan gewend geraakt, maar dat hoeft niet te betekenen dat u het niet storend vindt. Wijnvlekken, ook wel naevus flammeus genoemd, komen vooral voor in de hals en in het gezicht. Ze kunnen cosmetisch erg storend zijn en kunnen daardoor psychisch een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een wijnvlek is een aangeboren vaatafwijking in de huid die gekenmerkt wordt door een opvallende rode vlek op de huid die is ontstaan door sterk uitgezette bloedvaatjes. Vaak is de wijnvlek bij de geboorte al aanwezig en kan in de loop der jaren groter worden. Circa 0,3% tot 0,5% van de kinderen wordt geboren met wijnvlekken. Je ziet ze vaak in de hals en in het gezicht, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam voorkomen. Deze afwijking moet onderscheiden worden van een haemangioom. Dit is een plaatselijke toename van bloedvaatjes. Een haemangioom verdwijnt in de regel wel spontaan in de loop der kinderjaren. Helaas verdwijnen wijnvlekken daarentegen nooit vanzelf.

De oorzaak van het ontstaan van een wijnvlek bij de geboorte is niet geheel bekend. Plaatselijk zijn de bloedvaatjes in de huid groter en stroomt er op die plek meer bloed door de huid. Het lijkt te ontstaan door een verandering in de DNA-structuur tijdens de embryonale fase. Maar dit moet nog verder worden onderzocht. Ziektes van de moeder, medicatie-, alcohol- of drug gebruik, roken of vergiftiging zijn geen relevante risicofactoren gebleken voor het krijgen van een kind met een wijnvlek. De aandoening is niet erfelijk. De wijnvlek ontstaat doordat kleine haarvaatjes (capillairen) zich gaan uitzetten in de huid. Bij de geboorte ziet een wijnvlek er vaak roze en vlak uit, maar tijdens het ouder worden groeit deze mee en kunnen de bloedvaatjes meer uitzetten waardoor de wijnvlek dikker en donkerder wordt.

Stoort u zich aan uw wijnvlek en wilt u deze graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de wijnvlek en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een wijnvlek:
VPL vaatlaser
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht roodheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!