Laser - en lichttherapie

Schimmelnagel (kalknagel) laser

Schimmelnagels of kalknagels zijn hardnekkig en ontsierend. De reguliere behandeling (zalfjes, pillen) verloopt moeizaam en is tijdrovend. De infectie leeft onder en in de nagel waardoor de meeste behandelingen de infectie niet effectief kunnen bereiken en vernietigen. Orale therapie met Lamisil (tabletten gedurende 3 maanden) of Trisporal (pulstherapie met tabletten) leiden tot goede resultaten, echter kunnen vervelende bijwerkingen (leverstoornissen, smaakverlies) met zich meebrengen.

Gelukkig kunnen wij uitkomst bieden met een laser die precies gericht is op schimmels. De energie van de laser (1064 nm) wordt omgezet in warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd. De laserbehandeling is een prima alternatief ( zonder vervelende neveneffecten! ) voor de vaak omslachtige, niet doeltreffende en langdurige inname van medicatie, of het volledig verwijderen van de nagel.

Deze behandelingen worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

Meest gestelde vragen :

De energie van de laser (1064 nm) wordt omgezet in warmte waardoor de schimmel wordt vernietigd. De laserbehandeling is een prima alternatief ( zonder vervelende neveneffecten! ) voor de vaak omslachtige, niet doeltreffende en langdurige inname van medicatie, of het volledig verwijderen van de nagel.

Tijdens het eerste bezoek wordt bekeken of jouw kalknagels inderdaad op een schimmel berusten. Houdt er rekening mee dat enkele dagen tot een week voor de behandeling de nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk moet worden afgevijld (tot een dikte van maximaal 2 mm). Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure.

Ook is het belangrijk dat u naar de behandeling komt met schone voeten (of handen), dat u geen nagellak draagt en dat u schone sokken meeneemt voor na de behandeling. Deze sokken dienen op minimaal 60 graden te zijn gewassen.

Op de dag van de behandeling wordt nagel voor nagel behandeld met de laser. Dit kan een warm of tintelend gevoel geven.

Dus alle 10 nagels worden behandeld!

Iedereen die kalknagels heeft ten gevolge van een schimmelinfectie.

De gezonde nagel heeft tijd nodig om uit te groeien, gemiddeld duurt dit 9 maanden tot een jaar. Wij adviseren de behandeling 1 keer per 2-4 maanden te herhalen voor het optimale effect.

Schimmelnagel laseren is snel en veilig. In totaal duurt de behandeling van 10 nagels ongeveer 30 minuten. Doordat de laser warmte in de nagel brengt, kan de behandeling onaangenaam zijn.

De laser behandeling wordt gevolgd door een behandeling met een antischimmelzalf (Loprox). Deze zalf moet eenmaal daags om de nagels en tussen de tenen gebruikt worden. Schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met een schimmelwerende spray.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is en hoeveel behandelingen er nodig zijn om de nagels te laten herstellen.

Over het algemeen worden schimmelnagel laserbehandelingen niet vergoed. Controleer echter uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Medical Beauty Center biedt een veelzijdig aanbod van behandelingen

Een overzicht van al onze behandelingen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!