Hypertrofisch litteken

Hypertrofisch littekenHypertrofisch litteken

Een litteken is al vervelend, maar als deze boven de huid uitkomt, dik, felrood, hard en pijn doet is het nog extra vervelend. Hypertrofische littekens komen vaak voor op het borstbeen, de armen, de schouderbladen en bij mensen tussen de 15 en 30 jaar. Heeft u last van een hypertrofisch litteken en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Hypertrofisch litteken is een litteken waarbij er overmatig veel bindweefsel door de fibroblasten wordt gevormd. U ziet dan een verdikt litteken die nog wel binnen de wondranden blijft, rood/paars is van kleur en u ervaart klachten zoals jeuk en verhardingen.  Het litteken ontstaat binnen enkele weken na de verwonding.

Een hypertrofisch litteken kan ontstaan door verstoring van de wondgenezing. De huid herstelt als er een wond ontstaat. Tijdens dit genezingsproces behoort de huid bindweefsel (collageen) aan te maken. Als dit proces normaal verloopt, dan zal het littekenweefsel nauwelijks zichtbaar zijn. Maar wordt de wondgenezing verstoord, dan kunnen littekens achterblijven. Waardoor een hypertrofisch litteken ontstaat is onbekend. Risicofactoren die misschien een rol kunnen spelen zijn genetische aanleg, huidskleur, diepte van de wond, infectie, spanningen op de wond en leeftijd. Een hypertrofisch litteken kan bij alle huidtypen voorkomen, maar het risico neemt toe naarmate de huid donkerder gepigmenteerd is. Brandwonden zijn vaak hypertrofische littekens, maar het is niet zo dat elk hypertrofisch litteken en brandwond is. Een hypertrofisch litteken kan overal optreden, maar wordt vooral gezien op de oorlellen, bovenste deel van de romp en de buitenzijde van de bovenarmen.

Heeft u een hypertrofisch litteken en wilt u deze laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we het litteken en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een hypertrofisch litteken:
– Littekentherapie
Microneedling
Medische-tatoeage littekens (dermatografie)
Camouflagetherapie

 

 

Meest voorkomende problemen

Overzicht littekens

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!