Atrofisch litteken

Atrofisch littekenAtrofisch litteken

Het krijgen van een litteken is vervelend, maar als hierbij de huid ook nog eens dun en doorschijnend wordt, kan dit extra storend zijn. Bij een atrofisch litteken is er sprake van een tekort aan weefsel, waardoor de huid dunner en doorschijnender wordt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een atrofisch litteken is een ingezonken litteken. Dit komt doordat de wondgenezing verstoord is geraakt waardoor er te weinig bindweefsel is gevormd. Hierdoor wordt de huid dunner en doorschijnender. Het is niet geheel te voorspellen wanneer een litteken normaal, atrofisch of hypertrofisch gaat genezen. De meeste atrofische littekens worden veroorzaakt door acne en waterpokken.

Een atrofisch litteken kan ontstaan door verstoring van de wondgenezing. De huid herstelt als er een wond ontstaat. Tijdens dit genezingsproces behoort de huid bindweefsel (collageen) aan te maken. Als dit proces normaal verloopt, dan zal het littekenweefsel nauwelijks zichtbaar zijn. Maar wordt de wondgenezing verstoord, dan kunnen littekens achterblijven. De meeste atrofische littekens ontstaan wanneer er een verminderde aanmaak van bindweefsel is of wanneer bindweefsel wordt afgebroken door bijvoorbeeld een ontsteking. Dit zie je vaak ontstaan na het doormaken van bijvoorbeeld waterpokken of acne, maar kan ook optreden na chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van moedervlekken.

Heeft u een litteken(s) en wilt u deze laten behandelen omdat u hem cosmetisch storend vindt of omdat het litteken(s) klachten geeft? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik. Houdt u er wel rekening mee dat littekenweefsel nooit volledig zal verdwijnen. De behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken van de littekens en, wanneer van toepassing, pijn, jeuk of andere klachten te verminderen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor atrofisch litteken:
– 
Littekentherapie
Microneedling
Peelings
Medische-tatoeage littekens
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht littekens

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!