Gerstekorrels

Gerstekorrels (Milia)Gerstekorrels (Milia)

Heeft u last van harde, kleine witte bultjes op de huid rondom uw ogen? En heeft u wel eens geprobeerd om ze uit te drukken, maar lukte dit niet? Dan heeft u waarschijnlijk last van gerstekorrels, ook wel milia genoemd. Ze kunnen klein zijn of best groot, met heel veel tegelijk of juist alleen. Ze doen geen pijn en ze jeuken niet, maar zien er storend uit. Gelukkig zijn er verschillende manieren om gerstekorrels te verwijderen en tegen te gaan. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

 

Meest gestelde vragen :

Gerstekorrels, oftewel milia, zijn goedaardige witte, kleine bultjes ter grootte van een speldenknop met opgehoopte keratine. Ze hebben niets te maken met puistjes of mee-eters en zijn voornamelijk te zien rondom de ogen en wangen. Ze kunnen bij alle huidtypes en leeftijden voorkomen.

Het is nog onbekend hoe gerstekorrels ontstaan. Mogelijk is de reden dat keratine in de huid ophoopt waardoor harde bultjes ontstaan. Keratine is een eiwit dat ervoor zorgt dat je huid beschermd wordt. Bij een gerstekorrel vindt er geen ontstekingsreactie plaats in de huid, zoals bij acne wel het geval is. Voor zover we weten heeft het niets met vette huidverzorgingsproducten, voeding of met leeftijd te maken.

Wij raden aan om gerstekorrels niet zelf uit te drukken omdat ze ontstoken kunnen raken en je de huid kan beschadigen. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om gerstekorrels succesvol te laten behandelen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om gerstekorrels te verminderen en te voorkomen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor gerstekorrels:
Dieptereining
Plasmamedical behandeling

Tijdens een dieptereiniging prikt de huidtherapeut, met een speciaal steriel naaldje, de gerstekorrel in. Hierna wordt de inhoud van de gerstekorrel zorgvuldig verwijderd, zonder de huid te schaden. Grote of hardnekkige gerstekorrels kunnen ook behandeld worden met de plasmapen. De plasmapen geeft een klein stroomstootje waardoor de gerstekorrel verweekt wordt en daardoor beter te verwijderen is. Een oogcrème met glycolzuur erin kan ervoor zorgen dat gerstekorrels minder snel ontstaan door de exfolierende werking (het verwijderd de dode huidcellen rondom de ogen). Wij adviseren de Renophase Eye C crème.

Meest voorkomende problemen

Overzicht acné (gelijkende) huidproblemen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!