Ooievaarsbeet

OoievaarsbeetOoievaarsbeet

Bij een bleekrode of roze vlek in het gezicht, in de nek of een andere plaat sop het lichaam kan er sprake zijn van een ooievaarsbeet. Ongeveer een derde van de baby’s wordt geboren met kleine rode of roze vlekken op de huid. Het is een volkomen onschuldige huidaandoening, maar kan cosmetisch storend zijn. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Een ooievaarsbeet is een aangeboren vaatverwijding dat zich uit in een roze/rode vlek, die een paar dagen na de geboorte zichtbaar wordt. Deze huidaandoening komt voor bij ongeveer 30/40% van de pasgeborenen en is geheel onschuldig. De roze/rode vlek is doorgaans licht van kleur, niet verdikt en geeft over het algemeen geen klachten. Wel kan tijdens inspanning de vlek wat donkerder kleuren. Je ziet ze vooral ontstaan in de nek, maar het kan ook gezien worden op of rond het gezicht of andere delen van het lichaam. De medische term is “naevus van Unna”. De Engelsen noemen het ook wel “stork bite”.

De naam ooievaarsbeet is ontstaan doordat vroeger ouders aan hun kinderen vertelden dat baby’tjes gebracht werden door de ooievaar. Om dat fabeltje kracht bij te zetten konden ze laten zien waar de snavel van de ooievaar zijn afdruk had achtergelaten in het nekje van de baby.

Een ooievaarsbeet ontstaat doordat bloedvaatjes in de huid plaatselijk wat misvormd zijn, laten ze meer bloed door. Daardoor kleurt de huid roder en ontstaat er een rode vlek. Het kan zes maanden tot een jaar duren voordat de vlekjes verdwenen zijn. In de loop van de tijd worden ze geleidelijk steeds lichter van kleur. Dit gebeurt niet altijd waardoor ooievaarsbeten ook voor kunnen komen bij volwassenen.

Gelukkig is het mogelijk een ooievaarsbeet succesvol te behandelen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor een ooievaarsbeet:
VPL vaatlaser
Camouflagetherapie

Meest voorkomende problemen

Overzicht roodheden

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!