Lipoedeem

LipoedeemLipoedeem

Lipoedeem is een aandoening waarbij er sprake is van een onregelmatige verdeling van vetweefsel in het lichaam. Het is een hele vervelende, chronische en vaak pijnlijke aandoening. Lipoedeem kan een grote impact hebben op uw leven. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

Lipoedeem is een chronische aandoening waarbij er sprake is van een ongelijkmatige verdeling van vetweefsel in het lichaam. Deze vetcellen trekken ook vocht aan, vandaar de naam lipoedeem. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen en wordt meestal pas zichtbaar aan het einde van de puberteit. Het is vaak zichtbaar rond de heupen, dijen, billen, onderbenen en binnenkant van de knieën en armen. Kenmerkend voor lipoedeem is de symmetrie, de aandoening komt voor aan beide zijde van het lichaam. Dit in tegenstelling tot lymfoedeem, dat zich ook aan één arm of één been kan voordoen. Lipoedeem kan verder klachten geven zoals een zwaar gevoel in de benen of pijn. Het staat daardoor ook wel bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’.

De oorzaak van lipoedeem is niet bekend. Waarschijnlijk spelen erfelijke en hormonale factoren een rol. Lymfoedeem veroorzaakt geen lipoedeem, maar mensen met lipoedeem kunnen ook te maken krijgen met lymfoedeem. Dit wordt ook wel lipolymfoedeem genoemd. Bij lipoedeem blijkt er sprake te zijn van een minder sterk bewegingsapparaat, want de voeten en knieën en banden van enkels zijn zwak, het ondersteunend bindweefsel is slapper en er is vaak verminderde spierkracht. Factoren die van invloed kunnen zijn bij het ontstaan van lipoedeem zijn hormonale factoren, overgewicht, te weinig beweging en de aanwezigheid van lymf- of veneus oedeem.

Lipoedeem is een chronische aandoening, helaas bestaat er nog geen genezende behandeling. Hierdoor zijn de behandelingen gericht op het verminderen van de klachten die u ervaart. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor lipoedeem:
Manuele lymfedrainage
Compressietherapie
Lymfetaping
Zwachtelen
Therapeutisch elastische kousen

Meest voorkomende problemen

Overzicht overige huidaandoeningen

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!