Overbeharing

OverbeharingOverbeharing

Schaamt u zich voor de beharing in uw gezicht of op uw lichaam? Het hebben van gezichts- en lichaamshaar is heel normaal. Alleen als er storende en uitgebreide haargroei voorkomt kan dit gevoelens van onzekerheid en schaamte met zich meebrengen. We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Gelukkig kan ongewenste haargroei in de meeste gevallen succesvol behandeld worden bij de huidtherapeut. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem gerust contact op.

Meest gestelde vragen :

De term overbeharing is een persoonlijke opvatting omdat nergens is vastgesteld wanneer iets “normale” beharing betreft en wanneer sprake is van overbeharing. Wat als normale beharing wordt gezien, is sterk afhankelijk van ras en cultuur. We spreken over het algemeen van overbeharing als er (te) veel, (te) dikke of (te) lange haren groeien in een gebied waar normaal geen, of slechts hele dunne haren groeien.

Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme.

Overbeharing kan meerdere oorzaken hebben. Vaak is het een probleem in de hormoonhuishouding. Overbeharing wordt frequent veroorzaakt door:

  • polycysteus ovarium syndroom (PCOS)
  • Genetische of erfelijke aanleg
  • Een medisch probleem
  • Hormoonafwijkingen die veroorzaakt worden andere ziektes
  • Medicijngebruik (bijvoorbeeld tegen epilepsie)

Heeft u last van overbeharing in uw gezicht of op uw lichaam en wilt u dit graag laten behandelen? Dan kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoeken we de haren en stellen we samen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij bieden de volgende behandelingen aan voor overbeharing:
– VPL laserontharing
– Elektrisch epilatie

Meest voorkomende problemen

Overzicht ongewenste haargroei

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden!

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!