Speciale behandelingen

Echogeleide sclerocompressietherapie

Voor het wegspuiten van grotere spataderen kan gebruik worden gemaakt van echogeleide sclerocompressietherapie met foam. Tijdens deze behandeling wordt een schuimoplossing van vloeistof en lucht in de spatader gespoten. Het schuim duwt het bloed voor zich uit en zorgt voor een verkleving van de bloedvatwanden. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, om tenslotte geheel of gedeeltelijk te verdwijnen.

Echogeleide sclerocompressietherapie  is cosmetisch aantrekkelijk, omdat er geen littekens gemaakt worden. Daarnaast hoeft er geen verdovingsprik gegeven te worden. Een groot voordeel van deze behandeling is de korte behandeltijd; is het vat eenmaal goed aangeprikt, dan duurt de eigenlijke behandeling slechts één minuut.

Deze behandelingen worden op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

Een groot voordeel van deze techniek is dat grotere aderen, die tot voor kort alleen chirurgisch konden worden verholpen, in geselecteerde gevallen ook kunnen worden weggespoten!

Meest gestelde vragen :

De vloeistof polidocanol (merknaam Aethoxysklerol)  die normaal gebruikt wordt bij het scleroseren wordt kort voor het inspuiten opgeschuimd. Deze schuim ofwel “foam” genoemd , hecht zich snel aan de vaatwanden en laat deze aan elkaar kleven. De spatader wordt als het ware “dichtgeplakt”. Om het te behandelen vat goed zichtbaar te maken wordt gebruik gemaakt van een duplex apparaat, zoals dat ook bij eerder onderzoek van uw benen gebruikt is. Dit apparaat brengt met geluidsgolven de vaten van uw been in beeld (volgens het echo principe). Vandaar ook de term “echosclerose”. Schuim is dikker dan vloeistof en spoelt daarom minder snel uit. Hierdoor kan de polidocanol na het inspuiten langer inwerken op het binnenste van de aderwand, waardoor er een sterkere etsing ontstaat. Door de felle ontstekingsreactie die bij deze methode ontstaat kunnen ook grotere aders worden aangepakt.

De arts zal eerst met het duplex apparaat het te behandelen vat in beeld brengen. De arts prikt de ader aan met een naald (dit voelt u als een prik) en controleert met de duplex of de naald goed zit. Vervolgens worden enkele milliliters schuim in het vat ingespoten. De verspreiding van het schuim wordt met de duplex gecontroleerd.

Echoscleroseren met foam is bedoeld voor patiënten met grote spatadertjes aan de benen, die behalve cosmetische klachten ook klachten kunnen geven van zware vermoeide benen, (nachtelijke) kuitkrampen en trillingen van de benen (restless legs).

Studies hebben laten zien dat tussen de 70 tot 90% van de behandelde aders na 3 jaar nog steeds dicht zitten. Een kleine groep patiënten hebben dus een tweede of derde behandeling nodig, om het vat dicht te houden. De tweede behandeling kan al nodig zijn 4 tot 6 weken na de eerste behandeling. Lang niet altijd leidt inspuiten van spataderen tot vermindering van klachten, zoals een moe of zwaar gevoel in de benen, krampen etc. ! Tevens kan geen garantie gegeven worden dat in de toekomst geen nieuwe spataderen zullen ontstaan.

Deze behandelingen worden veilig op locatie in onze kliniek te Hoogerheide uitgevoerd door drs. Raymond de Zeeuw, erkend cosmetisch arts KNMG en Fleboloog.

 

Na het inspuiten wordt de ader dichtgedrukt met een wattenrol en twee verbandkousen. De kous dien je 7-10 dagen dag en nacht te dragen en daarna nog 7 dagen overdag, afhankelijk van de dikte van de spatader. s’ Nachts moet een kous worden uitgetrokken. De compressie zorgt ervoor dat de aders dichtgroeien en onzichtbaar worden.

Het echogeleid wegspuiten van spataderen met schuim duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kun je naar huis en mag je jouw werkzaamheden hervatten. Na de behandeling mag je ook zelf autorijden. Vermijd wel hoge druk op de benen gedurende de eerste 2 weken.

De kosten van de behandeling hangt af van welke behandeling voor jou geschikt is. Tijdens het intakegesprek zal de arts een persoonlijk behandelplan opstellen en zij kan jou dan ook alles over de kosten vertellen.

Medical Beauty Center heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Grote kans dus dat jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar!

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering en niet vanuit de basisverzekering. Voordeel hiervan is dat deze behandelingen niet onder het eigen risico vallen.

Acne behandelingen, definitief ontharen in het gelaat en camouflage worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit de basisverzekering vergoed.

Bij Medical Beauty Center heb je in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Onze specialisten zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief kun je dus bij ons terecht.

Raadpleeg jouw polis of jouw verzekeraar als je wenst te weten of je verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Bekijk al onze behandelingen
Wij beantwoorden uw vragen graag en geheel vrijblijvend.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen en mooi en gezond houden! Medical Beauty Center is zowel huid- therapeutisch als cosmetisch centrum.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen, meldt u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Contact opnemen of een afspraak maken.

Bij Medical Beauty Center beschikken we over een veelzijdig aanbod van behandelingen en merken die uw huid in optimale conditie brengen!