mbc_banner_energist_ultraplus_vpl_groot

Couperose

Couperose (Teleangiëctasieën) is een veelvuldig voorkomende, goedaardige huidaandoening die zich kenmerkt door rood/paarse vaatjes in het gelaat, de hals en het decolleté. Bij lichte huidtypen komt het vooral voor op de wangen en de neus. Deze vaatjes zijn vanuit cosmetisch oogpunt ontsierend en niet meer functioneel.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat oppervlakkige vaatjes in de huid verslapt raken en daardoor uitzetten. Hierdoor ontstaan zichtbare rode vaatjes in de huid. In de loop van de jaren kan dit zich uitbreiden tot een netwerk van vaatstructuur en zal de rode kleur meer op de voorgrond treden. Andere factoren die couperose veroorzaken of verergeren zijn:

– Aanleg. Als het huidprobleem voorkomt in de familie is de kans op het ontwikkelen van couperose groter.

– Zon, temperatuurwisseling, stress en alcohol hebben één ding gemeen; ons bloed gaat er sneller door stromen en dat is van invloed op de ontwikkeling van rode vaatjes in de huid.

– Voeding, met name pittige gerechten, worden afgeraden wanneer de huid gevoelig is voor couperose.

– Geneesmiddelen kunnen ook van invloed zijn op het ontstaan van zichtbare adertjes of roodheid van de huid.

 

Hoe kan couperose behandeld worden?

 

Couperose kan bij Medical Beauty Center zeer effectief worden behandeld door middel van VPL lasertherapie alsook medisch LED fototherapie eventueel in combinatie met productgebruik. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat.