banner_micro_derma_2_groot

Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris is een oppervlak huidaandoening die ongeveer 50% van de bevolking treft. Het ziet eruit als kleine, rode of huidkleurige, ruwe bultjes aan de achterkant van de bovenarmen, benen, billen en wangen (vooral bij preadolescenten). Het wordt veroorzaakt door een verstoorde uitrijping van de hoorncellen van de haarzakjes. Keratosis Pilaris is meer een cosmetische ergernis dan een ernstige huidaandoening. Het openkrabben van bultjes kan infecties veroorzaken.

Hoewel keratosis pilaris niet echt kan ”genezen” krijg je er in de loop van het leven meestal wel minder last van. Je kunt zelf ook een aantal dingen doen om het te verbeteren.

Klik hier voor hoe keratosis pilaris eruit kan zien!

Behandelingsmogelijkheden:

– productgebruik Epionce. Epionce is de perfecte oplossing voor snelle hydratatie en herstel van de barrièrefunctie van de huid en tevens voor vermindering van ontstekingen die Keratosis Pilaris kunnen verergeren. Met behulp van een ontstekingsremmend product en het Barrier Repair System van Epionce kan, door het gebruik van de juiste verhouding vetzuren, de barrièrefunctie van de huid worden hersteld. Producten van Epionce bevatten niet-comedogene ingrediënten en zijn mild genoeg voor dagelijks gebruik, zelfs voor de meest gevoelige huidtypes.

– het is ook mogelijk dat een (chemische) peeling of laser verbetering kan brengen. Dit kan door de huidtherapeut beoordeeld worden tijdens de intake.